Spicy Crispy Green Chicken
Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Spicy & Crispy Green Chicken ...lets start
Ingredients(सामग्री के)
Chicken
(boneless) 1/2 kg (चिकन (बोनलेस) 1/2 कि.ग्रा)
Onion 1 (प्याज १)
Garlic 5
flakes (लहसुन 5 गुच्छे)
Ginger 1/2
inch pieces (अदरक 1/2 इंच के टुकड़े)
Coriander
Leaves 1 bunch (धनिया 1 गुच्छा छोड़ देता है)
Mint Leaves
1/2 bunch (टकसाल पत्तियां 1/2 गुच्छा)
Green Chillies
7 (हरी मिर्च 7)
Chat Powder
1/2 teaspoon (चाट पाउडर 1/2 चम्मच)
Salt to taste (नमक स्वादअनुसार)
Oil for
deep frying (डीप फ्राई करने के लिए तेल)
Curd 1
cup (दही 1 कप)
Lemon juice
1 (नींबू का रस १)
Directions(दिशा-निर्देश)
Step 1-
Crush
the coriander,mint leaves, onion, green chillies , ginger , garlic , visit
powder,curd and lemon juice to make a green paste.
हरा पेस्ट बनाने के लिए धनिया, पुदीना की पत्तियां, प्याज, हरी मिर्च, अदरक, लहसुन, चाट पाउडर, दही और नींबू का रस मिलाकर पीस लें।
Step 2-
Now this
paste add into chicken for Marinade .keep aside for 1 hours.
अब इस पेस्ट को 1 घंटे के लिए अलग रख लें।
Step 3-
Heat oil in
kadhai or skillet and profound fry marinade chicken on medium heat.
कड़ाही या पैन में तेल गरम करें और मध्यम आँच पर चिकन को डीप फ्राई करें।
Step 4-
Garnish with
fresh mint chutney ,tomato ,onion and lemon . Serve hot.
ताजा पुदीने की चटनी, टमाटर, प्याज और नींबू से गार्निश करें।
Did you make this formula?
Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..
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