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Chickpea Noodle Soup

Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Chickpea Noodle soup ...lets start

Every time I become ill, I can't help thinking about why I don't have a remedial soup formula, yet don't have the energy to sort it out. In the end, I recover again and proceed onward to additional energizing dinners. So it goes.

 

This noodle soup is made with chickpeas instead of chicken! It’s the perfect meatless soup when you’re feeling ill or craving familiar comfort food flavors. Recipe yields 6 big bowls of soup.

 



INGREDIENTS(सामग्री के)

·         2 tablespoons extra-virgin olive oil(2 बड़े चम्मच का तेल)

·         1 medium yellow onion, chopped(1 मध्यम पीला प्याज, कटा हुआ)

·         1 cup thinly sliced celery (about 2 long stalks)( 1 कप पतली कटी हुई अजवाइन (लगभग 2 लंबी डंठल))

·         1 cup carrots, peeled and cut into thin rounds (2 medium or 4 small)( 1 कप गाजर, छिलका और पतले गोल में काट (2 मध्यम या 4 छोटे))

·         ¼ teaspoon salt, more to taste(¼ चम्मच नमक, स्वाद के लिए अधिक)

·         ½ teaspoon ground turmeric(½ चम्मच पिसी हुई हल्दी)

·         ½ teaspoon curry powder (½ चम्मच करी पाउडर)

·         1 bay leaf(1 बे पत्ती)

·         1 can chickpeas, rinsed and drained, or 1 ½ cups cooked chickpeas(1 छोला, कटा हुआ और सूखा, या 1 chick कप पका हुआ छोला हो सकता है)

·         8 ounces spiral pasta(8 औंस सर्पिल पास्ता)

·         2 tablespoons chopped fresh flat-leaf parsley, plus extra for garnish(2 बड़े चम्मच कटा हुआ ताजा पत्ता अजमोद, गार्निश के लिए अतिरिक्त)

·         2 quarts (8 cups/64 ounces) vegetable broth(2 क्वार्ट्स (8 कप / 64 औंस) सब्जी शोरबा)

·         Freshly ground black pepper, to taste(ताजी पिसी काली मिर्च, स्वाद के लिए)




INSTRUCTIONS(अनुदेश)

Step 1-

Warm the olive oil in a huge Dutch stove or soup pot over medium warmth. When the oil is shining, add the onion, celery, carrots and ¼ teaspoon salt. Cook, mixing frequently, until the onions are turning clear and mellowing, around 5 to 7 minutes.

मध्यम गर्मी पर एक बड़े डच ओवन या सूप पॉट में जैतून का तेल गर्म करें। एक बार जब तेल झिलमिलाता है, तो प्याज, अजवाइन, गाजर और im चम्मच नमक डालें। कुक, अक्सर सरगर्मी, जब तक कि प्याज पारदर्शी और नरम हो रहे हैं, लगभग 5 से 7 मिनट।

Step 2-

Add the turmeric and curry powder, if using, and stir constantly for about 30 seconds to wake up their flavors. Add the bay leaf, chickpeas, pasta, parsley and broth.

यदि उपयोग कर रहे हैं, तो हल्दी और करी पाउडर जोड़ें, और उनके स्वाद को जगाने के लिए लगभग 30 सेकंड तक लगातार हिलाएं। बे पत्ती, छोले, पास्ता, अजमोद और शोरबा जोड़ें।

Step 3-

Raise the heat to high and carry the blend to a stew, at that point lessen warmth to medium-low and keep stewing until the pasta is charmingly delicate, around 10 to 20 minutes.

ऊष्मा को ऊँचा उठाएँ और मिश्रण को एक उबाल में लाएँ, फिर ऊष्मा को मध्यम से कम कर दें और जब तक पास्ता सुखद रूप से नर्म हो जाए, लगभग 10 से 20 मिनट तक उबालते रहें।

Step 4-

Remove the pot from the heat and season generously with pepper. Add more salt, to taste, if necessary.Serve while hot, with some extra parsley and pepper on top as garnish.

काली मिर्च के साथ उदारता से गर्मी और मौसम से पॉट निकालें। यदि आवश्यक हो तो अधिक नमक, स्वाद के लिए जोड़ें। गार्निश के रूप में शीर्ष पर कुछ अतिरिक्त अजमोद और काली मिर्च के साथ गर्म करें।

 

 

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