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Baby Corn Manchurian

Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Delicious Baby corn Manchurian ...lets start.

You can follow the step by step process along with photos and prepare it at home for your next tea session. I hope you will love it.

Ingredients:

10-12 Baby Corns

1/4 cup Cornflour (corn starch)

2½ tablespoons Maida

1 teaspoon Ginger-Garlic Paste (or crushed)

1/2 teaspoon Soy Sauce

Salt to taste

1/4 cup Water

Oil, for deep fry


सामग्री के:

10-12 बेबी कॉर्न्स

1/4 कप कॉर्नफ्लोर (मकई स्टार्च)

2 बड़ा चम्मच मैदा

1 चम्मच अदरक-लहसुन पेस्ट

1/2 चम्मच सोया सॉस

नमक स्वादअनुसार

1/4 कप पानी

तेल, गहरी तलने के लिए


Directions for Making Fried Baby Corn:

1.Cut baby corns into half and chop other vegetables.

(कॉर्न्स को आधा काट लें और अन्य सब्जियों को काट लें।)

2. Mix cornflour, maida, ginger-garlic paste, soy sauce and salt with 1/4 cup water in a medium size bowl and prepare a batter. Make sure, that there are no lumps in the prepared batter. Add halved baby corn pieces in it and coat them evenly with batter.

(एक मध्यम आकार के कटोरे में कॉर्नफ्लोर, मैदा, अदरक-लहसुन का पेस्ट, सोया सॉस और 1/4 कप पानी मिलाकर मिश्रण तैयार करें। सुनिश्चित करें, कि तैयार बल्लेबाज में कोई गांठ नहीं है। इसमें आधा बेबी कॉर्न के टुकड़े डालें और उन्हें समान रूप से बैटर से कोट करें।)

3. Heat oil in a frying pan over medium flame. When it is medium hot, take one piece of batter coated baby corn and gently drop into the oil. Make a batch of 4-5 pieces at a time and deep-fry them until light golden brown and crispy. Transfer them using slotted spoon over oil absorbent paper in a plate. Deep-fry remaining pieces.

(मध्यम आंच पर एक फ्राइंग पैन में तेल गरम करें। जब यह मध्यम गर्म हो जाता है, तो बैटर कोटेड बेबी कॉर्न का एक टुकड़ा लें और धीरे से तेल में डालें। एक बार में 4-5 टुकड़ों का एक बैच बनाएं और उन्हें हल्का सुनहरा भूरा और खस्ता होने तक डीप फ्राई करें। एक प्लेट में तेल शोषक कागज पर slotted चम्मच का उपयोग करके उन्हें स्थानांतरित करें। बचे हुए टुकड़ों को डीप-फ्राई करें।)

Directions for Sticky Sauce

1.Heat 1-tablespoon oil in a wok or wide mouthed pan over high flame. Add minced ginger, minced garlic, slit green chilli and chopped onion and sauté them for a minute.

(एक कड़ाही में 1 बड़ा चम्मच तेल या तेज आंच पर चौड़े मुंह वाला तेल गरम करें। कीमा बनाया हुआ अदरक, कीमा बनाया हुआ लहसुन, हरी मिर्च और कटा हुआ प्याज डालें और उन्हें एक मिनट के लिए भूनें।)

2.Add sliced capsicum and sauté for a couple of minutes.

(कटा हुआ शिमला मिर्च और सौते में कुछ मिनट के लिए।)

3.Add spring onion, red chilli sauce, soy sauce, tomato ketchup and black pepper powder. Mix well and cook for 30-40 seconds.

(वसंत प्याज, लाल मिर्च सॉस, सोया सॉस, टमाटर केचप और काली मिर्च पाउडर डालें। अच्छी तरह से मिलाएं और 30-40 सेकंड के लिए पकाएं।)

4.Add dissolved cornflour, mix well and cook for a minute.

(मकई का आटा जोड़ें, अच्छी तरह से मिलाएं और एक मिनट के लिए पकाएं।)

5.Add fried baby corn pieces.

(फ्राइड बेबी कॉर्न के टुकड़े डालें।)

6.Toss until all ingredients are mixed well and corns are coated well with sauce and cook for approx 2-minutes.

(जब तक सभी सामग्री अच्छी तरह से मिश्रित हो जाएं और कॉर्न्स सॉस के साथ अच्छी तरह से लेपित हों और लगभग 2 मिनट के लिए पकाएं।)

7.Baby Corn Manchurian is ready for serving. Serve it hot.

(कॉर्न मंचूरियन सर्व करने के लिए तैयार है। गरमागरम सर्व करें।)



Did you make this formula? 

Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..

Enjoy!!!


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