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Crispy Gobi Pakora Recipe

Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Crispy Gobi Pakora...lets start

Prepare this at home by following this simple and easy recipe posted below. Enjoy.

Ingredients(सामग्री के)

Cauliflower -12-14 cauliflower florets(फूलगोभी -12-14 फूलगोभी के फूल)

Turmeric powder-1/2 teaspoon(हल्दी पाउडर -1 / 2 चम्मच)

Salt to taste(नमक स्वादअनुसार)

Ginger-garlic paste -1 teaspoon(अदरक-लहसुन का पेस्ट -1 चम्मच)

Red chilly powder- 1 teaspoon(लाल मिर्च पाउडर- 1 चम्मच)

Garam masala powder- 1/2 teaspoon(गरम मसाला पाउडर- 1/2 चम्मच)

Soya sauce - 1 teaspoon(सोया सॉस - 1 चम्मच)

Pepper Powder- 1/2 teaspoon(काली मिर्च पाउडर- / चम्मच)

Corn flour- 1/2 cup(मक्के का आटा- 1/2 कप)

All purpose flour- 1/2 cup(सभी उद्देश्य आटा- 1/2 कप)

Food color, red- a pinch(खाद्य रंग, लाल- एक चुटकी)

Vegetable oil- for deep fried(वनस्पति तेल- गहरे तले के लिए)

Directions(दिशा-निर्देश)


Step 1-

Clean and wash the cauliflower. In a wok, add 4 glass of water, turmeric powder, cauliflower florets and a touch of salt. Bubble it for 1 minutes.

फूलगोभी को साफ और धो लें। एक कड़ाही में, 4 गिलास पानी, हल्दी पाउडर, फूलगोभी के फूल और एक चुटकी नमक डालें। इसे 1 मिनट तक उबालें।




Step 2-

Strain the water and keep the florets aside.

पानी को छान लें और फूलों को एक तरफ रख दें।


Step 3-

Let it cool at the room temperature.

इसे कमरे के तापमान पर ठंडा होने दें।

Step 4-

Sprinkle 1 tbsp cornflour on the gobi florets. In a bowl, add cornflour, all purpose flour, ginger-garlic paste, red chilly powder, soya sauce, garam masala powder, pepper powder, food color and salt. Add water and make a thick batter.

गोबी के फूलों पर 1 टेबलस्पून कॉर्नफ्लोर छिड़के। एक कटोरे में, कॉर्नफ्लोर, सभी प्रयोजन आटा, अदरक-लहसुन पेस्ट, लाल मिर्च पाउडर, सोया सॉस, गरम मसाला पाउडर, काली मिर्च पाउडर, भोजन का रंग और नमक डालें। पानी डालकर गाढ़ा घोल बनाएं।

Step 5-

Take the bubbled cauliflower florets and dunk in the player to cover it appropriately from all the sides.

उबली हुई फूलगोभी के फूल लें और बैटर में डुबोकर इसे सभी तरफ से अच्छी तरह से कोट करें।

Step 6-

Heat the wok with oil and put the coated florets in the hot oil. Deep fry it on low flame till light golden and crisp from all the sides. Fry 7-8 pakora at a time.

कड़ाही को तेल से गरम करें और गरम तेल में कोटेड फ्लोरेट्स डालें। इसे धीमी आंच पर हल्का सुनहरा होने तक और सभी तरफ से कुरकुरा होने तक भूनें। एक बार में 7-8 पकोड़ा तलें।



Step 7-

Take out the singed pakora on a tissue paper to dispose of the additional oil. Serve hot with your number one plunge or chutney.

अतिरिक्त तेल से छुटकारा पाने के लिए तले हुए पकोड़ा को टिशू पेपर पर निकाल लें। अपने पसंदीदा डिप या चटनी के साथ गरम परोसें

 

 

 Did you make this formula? 


Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..

Enjoy!!!

 

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