Vegetarian
Sweet Potato Chili
Hello
Friends welcome to my another food blog here we will learn how to
make vegetarian sweet potato chili ...lets start
Uncommon
vegan stew containing yams, dark and pinto beans, peppers and cocoa powder. A
magnificently flavorful, good and solid veggie lover feast. Formula yields 6
dishes.
INGREDIENTS(सामग्री के)
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1 tablespoon olive
oil(1 बड़ा चम्मच तेल)
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1 medium red onion,
chopped(1 मध्यम लाल प्याज, कटा हुआ)
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1 green bell
pepper, chopped(1 हरी मिर्च, कटी हुई)
·
1 red bell pepper,
chopped(1 लाल smila मिर्च, कटा हुआ)
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1 medium sweet
potato, peeled and cut into 1⁄2-inch cubes(1 मध्यम शकरकंद, छीलकर 1 -2 इंच के क्यूब्स में काट लें)
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Salt and freshly ground
black pepper(नमक और हौसले से जमीन काली मिर्च)
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4 garlic cloves,
pressed or minced, or 1 heaping tablespoon of minced garlic(4 लहसुन लौंग, दबाया या कीमा बनाया हुआ, या कीमा बनाया हुआ लहसुन के 1 हीपिंग चम्मच)
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1 tablespoon chili
powder(1 बड़ा चम्मच मिर्च पाउडर)
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1 teaspoon ground
cumin(1 चम्मच जमीन जीरा)
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1 teaspoon cayenne
pepper (more or less, depending on how spicy you like your chili)( 1 चम्मच कैयेन काली मिर्च (कम या ज्यादा, इस बात पर निर्भर करता है कि आपकी मिर्च आपको कितनी पसंद है))
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2
teaspoons unsweetened cocoa powder(2 चम्मच बिना पकाए कोको पाउडर)
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¼ teaspoon ground
cinnamon(¼ चम्मच पिसी हुई दालचीनी)
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1 large can (28
ounces) diced tomatoes, with their juices(1 बड़े कैन (28 औंस) वाले टमाटर, उनके रस के साथ)
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1 can (15 ounces)
black beans, rinsed and drained, or 1 ½ cups cooked black beans(1 कर सकते हैं (15 औंस) काले सेम, rinsed और सूखा, या 1 black कप पकाया काली सेम)
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1 can (15 ounces)
kidney beans, rinsed and drained, or 1 ½ cups cooked kidney beans(1 कर सकते हैं (15 औंस) गुर्दे की फलियों, rinsed और सूखा, या 1 kidney कप पकाया गुर्दे की फलियों)
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2 cups vegetable
broth(2 कप सब्जी शोरबा)
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Suggested garnishes:
sour cream, grated cheese, thinly sliced green onions and/or chopped cilantro(सुझाए गए गार्निश: खट्टा क्रीम, कसा हुआ पनीर, पतले कटा हुआ हरा प्याज और / या कटा हुआ सीलेंट्रो)
INSTRUCTIONS(अनुदेश)
Step 1-
In a 4-to-6 quart Dutch stove or stockpot over medium
warmth, warm the olive oil until gleaming. Add the slashed vegetables (onion,
peppers and yams) and a sprinkle of salt and pepper. Cook, blending every so
often, until the onions begin turning clear, around 3 to 5 minutes.
मध्यम गर्मी पर 4 से 6 क्वार्ट डच डच ओवन या स्टॉकपॉट में, झिलमिलाता होने तक जैतून का तेल गर्म करें। कटा हुआ सब्जियां (प्याज, मिर्च और शकरकंद) और नमक और काली मिर्च का एक छिड़काव जोड़ें। कुक, कभी-कभी सरगर्मी, जब तक कि प्याज पारभासी मोड़ना शुरू न करें, लगभग 3 से 5 मिनट।
Step 2-
Decrease the heat to medium-low. Add the garlic and
flavors (stew powder, cumin, cayenne, cocoa powder, cinnamon, and another
scramble of salt and pepper) and fluid fixings (tomatoes, beans and stock), and
mix. Carry the blend to a delicate stew. Cover and cook, blending once in a
while and decreasing warmth as important to keep a delicate stew, until the
yams are delicate and the stew has diminished to a heartier consistency, around
45 minutes to 60 minutes.
गर्मी को मध्यम-कम करने के लिए कम करें। लहसुन और मसाले (मिर्च पाउडर, जीरा, कैयेन, कोको पाउडर, दालचीनी, और नमक और काली मिर्च का एक और पानी) और तरल सामग्री (टमाटर, सेम और शोरबा) जोड़ें, और हलचल। मिश्रण को एक सौम्य सीमर में ले आएं। कवर और कुक, कभी-कभी सरगर्मी और गर्मी को कम करने के लिए आवश्यक के रूप में एक कोमल उबाल को बनाए रखने के लिए, जब तक कि शकरकंद निविदा नहीं हो जाते हैं और मिर्च एक ह्रदय स्थिरता तक कम हो गई है, लगभग 45 मिनट से 1 घंटे तक।
Step 3-
On the off chance that you might want a considerably
thicker consistency, utilize a potato masher to squash the bean stew until the
surface suits your inclinations. Season bean stew with salt and pepper to
taste. Separation the stew into singular dishes, embellish as wanted and serve.
यदि आप एक भी मोटी स्थिरता चाहते हैं, तो मिर्च को मैश करने के लिए आलू मैशर का उपयोग करें जब तक कि बनावट आपकी प्राथमिकताओं के अनुरूप न हो। स्वाद के लिए नमक और काली मिर्च के साथ सीजन मिर्च। मिर्च को व्यक्तिगत कटोरे में विभाजित करें, वांछित के रूप में गार्निश करें और सेवा करें।
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