Cooked Tofu with Ginger Garlic Marinade
Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Roasted Tofu with Quinoa.
This method is more labor intensive than some, but the end result is totally worth the effort. It’s full of flavor, and so good for you. Save any leftover tofu for a salad or a snack!
यह विधि कुछ की तुलना में अधिक गहन है, लेकिन अंतिम परिणाम पूरी तरह से प्रयास के लायक है। यह स्वाद से भरपूर है, और आपके लिए बहुत अच्छा है। सलाद या नाश्ते के लिए किसी भी बचे हुए टोफू को बचाएं!
INGREDIENTS(सामग्री के)
- 1 block (12 to 15 ounces) of organic extra-firm tofu(कार्बनिक अतिरिक्त-फर्म टोफू का 1 ब्लॉक (12 से 15 औंस))
- 1 tablespoon rice vinegar(1 बड़ा चम्मच चावल का सिरका)
- 1 tablespoon toasted sesame oil(1 बड़ा चम्मच तिल का तेल)
- 1 tablespoon reduced-sodium tamari (or shoyu or soy sauce)
(1 बड़ा चम्मच कम सोडियम तामारी) (या श्यो या सोया सॉस) - 1 teaspoon agave nectar(1 चम्मच एगेव अमृत)
- 1 tablespoon minced fresh ginger (or ½ teaspoon ground ginger)
(1 बड़ा चम्मच ताजा अदरक (½ चम्मच जमीन अदरक)) - 1 tablespoon minced fresh garlic (or ½ teaspoon powdered garlic)
(1 बड़ा चम्मच ताजा लहसुन (½ चम्मच पीसा हुआ लहसुन)) - ½ cup chopped scallions(½ कप कटा हुआ पपड़ी)
- ½ teaspoon cumin(½ चम्मच जीरा)
- ½ teaspoon coriander(½ चम्मच धनिया)
- pinch cayenne pepper(चुटकी सनी मिर्च)
INSTRUCTIONS(अनुदेश)
Step 1- Open a package of extra-firm tofu, pour out the liquid, and gently squeeze the tofu between the palm of your hands to get rid of the excess water.(अतिरिक्त-फर्म टोफू का एक पैकेज खोलें, तरल डालें, और अतिरिक्त पानी से छुटकारा पाने के लिए अपने हाथों की हथेली के बीच टोफू को धीरे से निचोड़ें।)
Step 2-Cut the tofu into one-inch chunks. Place the tofu in a medium sized bowl.(टोफू को एक इंच के टुकड़ों में काट लें। टोफू को मध्यम आकार के कटोरे में रखें।)
Step 3-In a small bowl, combine all of the marinade ingredients and whisk them together, or screw on a lid and shake until well combined.(एक छोटी कटोरी में, सभी अचार सामग्री को मिलाएं और उन्हें एक साथ मिलाएं, या ढक्कन पर पेंच करें और अच्छी तरह से मिलाएं।)
Step 4-Drizzle the marinade over the tofu and toss to coat evenly. Cover the tofu with a lid.(tophoo par marinadai kare aur samaan roop se kat karane ke lie tophoo ko dhakkan se dhak den.)
Step 5-Let the tofu marinate in the fridge, anywhere from 30 minutes to a full day. I let mine marinate overnight.
(बता दें कि टोफू को 30 मिनट से लेकर पूरे दिन तक फ्रिज में रखा जाता है। )
(बता दें कि टोफू को 30 मिनट से लेकर पूरे दिन तक फ्रिज में रखा जाता है। )
Step 6-Preheat the oven to 450 degrees.(ओवेन को पहले 450 डिग्री तक गरम करें।)
Step 7-Line a baking sheet with parchment paper.(एक बेकिंग शीट पर एक पर्चमेंट पेपर से रेखा खींचे।)
Step 8-Toss the marinated tofu onto the baking sheet and spread the tofu in an even layer.(बेकिंग शीट पर मैरिनेटेड टोफू टॉस करें और टोफू को एक समान परत में फैलाएं।)
Step 9-Bake for 15 minutes, flip the tofu so it bakes evenly, and return to the oven for another 15 minutes. Enjoy!
(15 मिनट के लिए बेक करें, टोफू को पलटें ताकि यह समान रूप से बेक हो जाए, और एक और 15 मिनट के लिए ओवन में लौट आए। का आनंद लें!)
(15 मिनट के लिए बेक करें, टोफू को पलटें ताकि यह समान रूप से बेक हो जाए, और एक और 15 मिनट के लिए ओवन में लौट आए। का आनंद लें!)
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Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..
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