Roasted Red
Pepper and Tomato Soup
Hello
Friends welcome to my another food blog here we will learn how to
make red pepper and tomato soup...lets
start
Broiled
red pepper and tomato soup to commend the finish of summer heat. Make a monster
bunch to hold up for cooler climate! Formula yields around 12 cups of soup.
INGREDIENTS(सामग्री के)
·
8 to 9 medium
tomatoes, cored and quartered(8 से 9 मध्यम टमाटर)
·
3 red bell peppers,
seeded and quartered(3 लाल बेल मिर्च, बीज और चौथाई)
·
2 small yellow
onions, cut into wedges about ¾” wide on the outer edges(2 छोटे पीले प्याज, बाहरी किनारों पर लगभग the ”चौड़े टुकड़ों में काटे जाते हैं)
·
6 cloves garlic,
unpeeled(6 लौंग लहसुन)
·
5 cups vegetable
broth(5 कप सब्जी शोरबा)
·
½ teaspoon cayenne
pepper (½ छोटा चम्मच काली मिर्च)
·
¼ teaspoon smoked
paprika(¼ चम्मच स्मोक्ड पेपरिका)
·
Salt and pepper, to
taste(नमक और काली मिर्च स्वाद के लिए)
·
Olive oil, as needed(जैतून का तेल, आवश्यकतानुसार)
INSTRUCTIONS(अनुदेश)
Step 1-
Preheat your broiler to 375 degrees Fahrenheit with two
racks set in the stove.
ओवन के बीच में रखे दो रैक के साथ अपने ओवन को 375
डिग्री फ़ारेनहाइट पर प्रीहीट करें।
Step 2-
Oil two preparing sheets with cooking splash or brush
softly with olive oil. Spot tomatoes, skin side down, on one of them.
कुकिंग स्प्रे के साथ दो बेकिंग शीट्स या जैतून के तेल से हल्के से ब्रश करें। उनमें से एक पर टमाटर, त्वचा की तरफ नीचे रखें.
Step 3-
Tenderly toss the onions and red peppers gently with
olive oil . Spot on the other heating sheet, with the red peppers skin side
down. Spot the unpeeled garlic on the sheet, as well.
जैतून के तेल के साथ हल्के से प्याज और लाल मिर्च को धीरे से उछालें। लाल मिर्च त्वचा की ओर नीचे के साथ, अन्य बेकिंग शीट पर रखें। शीट पर बिना छीले लहसुन रखें।
Step 4-
Bake
for 35 to 45 minutes, until the vegetables are tender throughout and turning
golden on the edges.
35 से 45 मिनट तक बेक करें, जब तक कि सब्जियां पूरी तरह से नर्म न हो जाएं और किनारों पर सुनहरा न हो जाए।
Step 5-
In
a large soup pot over medium-high heat, bring the vegetable broth to a boil.
Peel your garlic and toss it in. Add the roasted vegetables, cayenne and smoked
paprika. Simmer for 10 minutes, reducing heat as necessary to maintain a steady
simmer.
मध्यम-उच्च गर्मी पर एक बड़े सूप के बर्तन में, सब्जी शोरबा को उबाल लें। अपने लहसुन को छीलें और इसमें टॉस करें। भुनी हुई सब्जियां, कैयेन और स्मोक्ड पेपरिका जोड़ें। 10 मिनट के लिए उबाल लें, एक स्थिर उबाल बनाए रखने के लिए आवश्यक रूप से गर्मी कम करना।
Step 6-
Purée the soup utilizing an inundation blender or move
the soup to a blender, a few cups all at once. Season to taste with salt and
pepper.
एक विसर्जन ब्लेंडर का उपयोग करके सूप को प्यूरी करें या एक बार में कई कप के लिए सूप को स्थानांतरित करें। नमक और काली मिर्च के साथ चखने का मौसम।
0 Comments