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 Chicken Korma Recipe 


Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Chicken Korma ...lets start


Ingredients(सामग्री के)

·         2 ½-inch piece ginger, peeled and chopped

·         5 garlic cloves, chopped

·         3 tablespoons slivered almonds

·         1 ½ cups plain yogurt

·         1 ½ teaspoons garam masala

·         1 tablespoon coriander powder

·         1 teaspoon cayenne pepper

·         3 tablespoons canola oil

·         2 medium onion, thinly sliced

·         one 2-inch stick cinnamon

·         8 whole cardamom pods

·         2 bay leaves

·         1 chicken, cut into eight serving pieces

·         2 tablespoons golden raisins

·         3 tablespoons cilantro, chopped

·         salt


• 2 2-इंच का टुकड़ा अदरक, छिलका और कटा हुआ

• 5 लहसुन लौंग, कटा हुआ

• 3 बड़े चम्मच बादाम के टुकड़े

• 1 ½ कप सादा दही

• 1 ½ चम्मच गरम मसाला

• 1 बड़ा चम्मच धनिया पाउडर

• 1 चम्मच कैयेन मिर्ची

• 3 बड़े चम्मच कैनोला तेल

• 2 मध्यम प्याज, पतले कटा हुआ

• एक 2 इंच की छड़ी दालचीनी

• 8 साबुत इलायची की फली

• 2 बे पत्ती

• 1 चिकन, आठ सर्विंग टुकड़ों में काटें

• 2 बड़े चम्मच सुनहरे किशमिश

• 3 बड़े चम्मच सिलेंट्रो, कटा हुआ

नमक


Directions(दिशा-निर्देश)




Step 1-Spot ginger, garlic and ¼ cup of water in blender. Interaction until smooth. Add almonds, two additional tablespoons of water, and interaction until smooth.

ब्लेंडर में अदरक, लहसुन और of कप पानी रखें। चिकनी जब तक प्रक्रिया। बादाम, दो और बड़े चम्मच पानी डालें और चिकना होने तक प्रक्रिया करें।

Step 2-Whisk together yogurt, garam masala, coriander, cayenne, and a spot of salt in medium-sized bowl.

मध्यम आकार के कटोरे में दही, गरम मसाला, धनिया, केयेन और एक चुटकी नमक मिलाएं।

Step 3-Empty oil into huge dutch stove set over medium warmth. Add onions and cook until they are all around carmelized, mixing frequently, around ten minutes. Eliminate onions with opened spoon, attempting to leave however much oil in dutch stove as could reasonably be expected. Put onions in a safe spot

मध्यम गर्मी पर सेट बड़े डच ओवन में तेल डालें। प्याज जोड़ें और अच्छी तरह से भूरा होने तक पकाएं, अक्सर सरगर्मी, लगभग दस मिनट। कटे हुए चम्मच के साथ प्याज निकालें, जितना संभव हो उतना डच ओवन में तेल छोड़ने की कोशिश कर रहा है। एक तरफ प्याज सेट करें

Step 4-Add cardamom, cinnamon, and inlet leaves to dutch stove, and mix continually until fragrant, around 30 seconds. Add however many chicken pieces as will fit in one layer, and earthy colored daintily on the two sides, around two minutes on each side. Move seared chicken pieces to a plate and put in a safe spot.

इलायची, दालचीनी और बे पत्तियों को डच ओवन में जोड़ें, और सुगंधित होने तक लगातार हिलाएं, लगभग 30 सेकंड। एक परत में फिट होने के साथ चिकन के कई टुकड़े डालें, और दोनों तरफ हल्के से भूरे रंग के, दोनों तरफ लगभग दो मिनट। भूरे हुए चिकन के टुकड़ों को एक प्लेट में स्थानांतरित करें और एक तरफ सेट करें।

Step 5-At the point when all chicken pieces are seared, add raisins and mixed almond and garlic. Cook, mixing oftentimes, until it frames a fragrant glue, around one moment. Return chicken and onions to dutch broiler, and add yogurt. Mix well, and lessen warmth to low. Cover dutch stove and cook until chicken is cooked through and delicate, 25 to 30 minutes. Present with a sprinkling of slashed cilantro.

जब सभी चिकन टुकड़े भूरे हो जाते हैं, तो किशमिश और मिश्रित बादाम और लहसुन जोड़ें। कुक, अक्सर सरगर्मी, जब तक यह एक सुगंधित पेस्ट बनाता है, लगभग एक मिनट। डच ओवन में चिकन और प्याज लौटाएं, और दही जोड़ें। अच्छी तरह से हिलाओ, और गर्मी को कम करने के लिए। डच ओवन को कवर करें और चिकन के माध्यम से पकाया जाता है और 25 से 30 मिनट तक पकाना। कटा हुआ सीताफल के छिड़काव के साथ परोसें।







Did you make this formula? 

Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..

Enjoy!!!



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