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Broiled Tandoori-Style Chicken With Almonds and Couscous Recipe

Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Broiled Tandoori-Style Chicken With Almonds and Couscous ...but before that lets start with some intro ...

Tandoori chicken is traditionally cooked in a clay tandoor oven, but here we use the high heat of an indoor oven broiler for similar roasted effect. Add couscous and it becomes a meal.


Ingredients

·         8 ounces (225g) yogurt

·         2 ounces (60ml) fresh lemon juice, divided

·         1 tablespoon tandoori spice blend, such as Penzey's

·         Kosher salt

·         1 pound (450g) boneless, skinless chicken thighs, cut into 1/2-inch pieces

·         1/2 cup (2 1/2 ounces; 70g) slivered almonds

·         1 cup (5 1/2 ounces; 150g) dry couscous

·         1/3 cup (1 3/4 ounces; 50g) pitted dates, chopped

·         1/2 cup roughly chipped flat-leaf parsley, for garnish


8 औंस (225 ग्राम) दही

• 2 औंस (60 मिलीलीटर) ताजा नींबू का रस, विभाजित

• 1 बड़ा चम्मच तंदूरी मसाला मिश्रण, जैसे कि पेन्ज़ी

कोषर नमक

• 1 पाउंड (450 ग्राम) बोनलेस, त्वचा रहित चिकन जांघों को 1/2-इंच के टुकड़ों में काटें

• 1/2 कप (2 1/2 औंस; 70 ग्राम) बादाम का टुकड़ा

• 1 कप (5 1/2 औंस; 150 ग्राम) सूखी कूसकूस

• 1/3 कप (1 3/4 औंस; 50 ग्राम) खजूर, कटा हुआ

गार्निश के लिए 1/2 कप मोटे तौर पर फ्लैट-लीफ अजमोद

Directions

Step 1-In a mixing bowl, stir together yogurt, 1 ounce (30ml) lemon juice, and tandoori spices. Season with salt. In a plastic zipper-top bag, combine chicken and yogurt mixture and mix thoroughly to coat. Marinate in the refrigerator for at least 1 hour and up to 8 hours.

(मिक्सिंग बाउल में, दही, 1 औंस (30ml) नींबू का रस, और तंदूरी मसाले मिलाएं। नमक के साथ सीजन। एक प्लास्टिक जिपर-टॉप बैग में, चिकन और दही मिश्रण को मिलाएं और अच्छी तरह से मिलाएं। रेफ्रिजरेटर में कम से कम 1 घंटे और 8 घंटे तक के लिए मैरीनेट करें।)

Step 2-Turn on broiler and set oven rack about 6 inches from broiler element. In a large cast iron or stainless steel skillet, toast the almonds under the broiler until slightly browned, about 2 minutes (check frequently as broilers can vary considerably). Remove almonds from the pan and set them aside.

Step 3-Scrape chicken and yogurt marinade into the same skillet. Broil, turning once, until chicken is browned on both sides and just cooked through, about 6 minutes per side (again, check frequently as broilers vary). Using a slotted spoon, remove chicken pieces from the skillet and set aside in a warm place.

(ब्रायलर चालू करें और ब्रायलर तत्व से लगभग 6 इंच का ओवन रैक सेट करें। एक बड़े कच्चा लोहा या स्टेनलेस स्टील के कटोरे में, ब्रॉयलर के नीचे बादाम को थोड़ा भूरा होने तक टोस्ट करें, लगभग 2 मिनट (बार-बार चेक करें कि ब्रॉयलर काफी भिन्न हो सकते हैं)। बादाम को पैन से निकालें और उन्हें एक तरफ सेट करें।)

Step 4-Scrape yogurt mixture from the skillet into a heatproof measuring cup. If needed, stir in enough water to bring the total volume up to 1 cup. Return 1 cup of the yogurt mixture to the skillet and broil until boiling, about 2 minutes.

(स्काइपे से एक हीटप्रूफ मापने वाले कप में दही का मिश्रण। यदि आवश्यक हो, तो कुल मात्रा को 1 कप तक लाने के लिए पर्याप्त पानी में हलचल करें। 1 कप दही मिश्रण को उबाल लें और उबाल आने तक उबालें, लगभग 2 मिनट।)

Step 5-Add the couscous to the skillet, scatter dates on top and cover skillet to allow couscous to steam in the hot liquid for 5 minutes. Uncover. Either directly in the skillet or in a serving bowl, toss couscous with half the toasted almonds, half the parsley, and the remaining lemon juice. Top with the chicken, garnish with the remaining almonds and parsley, and serve.

(5 मिनट के लिए गर्म तरल में couscous की अनुमति देने के लिए शीर्ष पर स्कैचलेट, शीर्ष पर तितर बितर तिथियाँ और स्किललेट को कवर करें। उघाड़ना। या तो सीधे स्किलेट में या एक सर्विंग बाउल में, आधा टोस्टेड बादाम, आधा अजमोद और शेष नींबू के रस के साथ कूसकूस को टॉस करें। चिकन के साथ शीर्ष, शेष बादाम और अजमोद के साथ गार्निश करें, और सेवा करें।)



Did you make this formula? 

Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..

Enjoy!!!






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