Indian Spiced Chickpeas(भारतीय मसालेदार चने)
Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Indian Spiced Chickpeas ...but before that lets start with some intro ...
Of late, I've been experiencing passionate feelings for Indian flavors—ginger particularly,which both go so pleasantly with my long-lasting top picks, garlic and cayenne pepper.I needed to attempt it.
INGREDIENTS(सामग्री के)
- 1 ½ cups cooked chickpeas or 1 can chickpeas, rinsed and drained
(1 ½ कप पके हुए छोले या 1 छोले, कुल्ला और सूखा हुआ) - ¼ cup olive oil (¼ कप जैतून का तेल)
- ¼ teaspoon red curry powder(¼ चम्मच लाल करी पाउडर)
- ¼ teaspoon yellow curry powder(¼ चम्मच पीला करी पाउडर)
- ¼ teaspoon allspice(¼ चम्मच allspice)
- ¼ teaspoon ground cloves(¼ चम्मच जमीन लौंग)
- ¼ teaspoon cayenne pepper(¼ चम्मच चायना मिर्च)
- ¼ teaspoon ginger powder(¼ चम्मच अदरक पाउडर)
- ¼ teaspoon sea salt(¼ चम्मच समुद्री नमक)
- 1 teaspoon cinnamon(1 चम्मच दालचीनी)
INSTRUCTIONS(अनुदेश)
Step 1-Preheat the oven to 400 degrees. In a little bowl, combine as one all the flavors.
(ओवन को पहले 400 डिग्री तक गर्म करें। एक छोटे कटोरे में, सभी स्वादों के रूप में मिलाएं।)
Step 2-Empty chickpeas into another bowl and sprinkle with sufficient olive oil to daintily cover the beans. Mix. Pour in the flavors and mix altogether.
(एक और कटोरे में छोले को खाली करें और फलियों को ढकने के लिए पर्याप्त जैतून के तेल के साथ छिड़के। मिक्स। स्वाद में डालो और पूरी तरह से मिलाएं।)
Step 3-Pour the chickpeas onto a heating sheet and spread them around so they're in an even layer. Prepare for 20 minutes, give the container a shake, and heat for another 20-25 minutes, until they are firm outwardly and still delicate within. Allow the chickpeas to cool before you pop them into your mouth.
(छोले को बेकिंग शीट पर डालें और उन्हें चारों ओर फैला दें ताकि वे समान परत में हों। 20 मिनट के लिए बेक करें, पैन को एक शेक दें, और एक और 20-25 मिनट के लिए बेक करें, जब तक कि वे बाहर की तरफ खस्ता न हों और फिर भी अंदर से नरम हों। इससे पहले कि आप उन्हें अपने मुंह में डालें, छोले को ठंडा होने दें)
NOTES
Flavors NOTE: If you're missing one a few the flavors, don't stress over them. Your chickpeas will in any case be bounty tasty.
Did you make this formula?
Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..
Enjoy!!!
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