Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Crispy Baked Tofu.
I jus loved it
Let’s discuss about tofu!Even as a vegetarian, I don’t eat a ton of it but i jus loved it. When I do, however, I want it crispy, and crispy tofu is an elusive beast.
टोफू के बारे में चर्चा करते हैं! यहां तक कि एक शाकाहारी के रूप में, मैं इसे एक टन नहीं खाता, लेकिन मुझे यह पसंद आया। जब मैं करता हूं, हालांकि, मैं इसे कुरकुरा चाहता हूं।
How to Make Crispy Baked Tofu(क्रिस्पी बेक्ड टोफू कैसे बनाये)
INGREDIENTS(सामग्री के)
- 1 block (12 to 15 ounces) organic extra-firm tofu
- 1 tablespoon extra-virgin olive oil
- 1 tablespoon tamari or soy sauce
- 1 tablespoon cornstarch or arrowroot starch
INSTRUCTIONS
Step 1- Preheat the oven to 400 degrees Fahrenheit and line a large, rimmed baking sheet with parchment paper to prevent the tofu from sticking.
(400 डिग्री फ़ारेनहाइट के लिए ओवन को पहले से गरम करें और टोफू को चिपकाने से रोकने के लिए चर्मपत्र कागज के साथ एक बड़ी, रिमेड बेकिंग शीट को लाइन करें।)
Step 2-To prepare the tofu: Drain the tofu and use your palms to gently squeeze out some of the water. Slice the tofu into thirds lengthwise so you have 3 even slabs. Stack the slabs on top of each other and slice through them lengthwise to make 3 even columns, then slice across to make 5 even rows
(टोफू तैयार करने के लिए: टोफू को डुबोएं और अपनी हथेलियों का उपयोग करके धीरे से पानी को बाहर निकालें। टोफू को तिहाई लंबाई में काट लें ताकि आपके पास 3 स्लैब हों। एक दूसरे के ऊपर स्लैब को स्टैक करें और उनके माध्यम से स्लाइस करें 3 समान कॉलम बनाने के लिए, फिर 5 पंक्तियों के लिए स्लाइस)
Step 3-Line a cutting board with a lint-free tea towel or paper towels, then arrange the tofu in an even layer on the towel.Fold the towel over the cubed tofu, then place something heavy on top to help the tofu drain. Let the tofu rest for at least 10 minutes
(लाइनिंग-फ्री टी टॉवल या पेपर टॉवल के साथ एक कटिंग बोर्ड को लाइन करें, फिर टॉफू को टॉवल पर एक समान लेयर में व्यवस्थित करें। क्यूबड टोफू के ऊपर टॉवल को रखें, फिर टोफू ड्रेन की मदद के लिए ऊपर से कुछ भारी रखें। टोफू को कम से कम 10 मिनट के लिए आराम करने दें)
Step 4-Transfer the pressed tofu to a medium mixing bowl and drizzle with the olive oil and tamari. Toss to combine. Sprinkle the starch over the tofu, and toss the tofu until the starch is evenly coated, so there are no powdery spots remaining.
(दबाया हुआ टोफू को एक मिश्रण मिश्रण कटोरे में स्थानांतरित करें और जैतून का तेल और इमली के साथ टपकाएं। गठबंधन करने के लिए टॉस। टोफू पर स्टार्च छिड़कें, और टोफू को तब तक टॉस करें जब तक स्टार्च समान रूप से लेपित न हो जाए, इसलिए कोई ख़स्ता दाग नहीं हैं।)
Step 5-Tip the bowl of tofu over onto your prepared baking sheet and arrange the tofu in an even layer. Bake for 25 to 30 minutes, tossing the tofu halfway, until the tofu is deeply golden on the edges. Use as desired.
(अपनी तैयार बेकिंग शीट पर टोफू के कटोरे को टिप दें और टोफू को एक समान परत में व्यवस्थित करें। 25 से 30 मिनट तक बेक करें, टोफू को आधे रास्ते से छोड़ दें, जब तक कि टोफू किनारों पर गहरा सुनहरा न हो जाए। इच्छानुसार उपयोग करें।)
Did you make this formula?
Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath...enjoy.
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