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Springtime Stir-Fried Millet


Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Springtime Stir-Fried...

Each and every formula on this blog is veggie lover, yet I can't avoid a sizzling cut of bacon. I can't keep my kitchen clean to save my life; dishes are accumulated on my counter as I type. I have a nonsensical dread of runny yolks

This sautéed millet with occasional vegetables is consoling, heavenly and filling. It's ideal for stormy spring days. I utilized asparagus and carrots here, however don't hesitate to substitute cut broccoli, ringer pepper strips, or some other daintily cut vegetable.

मौसमी सब्जियों के साथ यह हलचल-तली हुई बाजरा आराम, स्वादिष्ट और भरने है। यह बरसात के वसंत दिनों के लिए एकदम सही है। मैंने यहां शतावरी और गाजर का उपयोग किया, लेकिन कटा हुआ ब्रोकोली, घंटी मिर्च स्ट्रिप्स, या किसी अन्य पतले कटा हुआ सब्जी के विकल्प के लिए स्वतंत्र महसूस करें।



INGREDIENTS(सामग्री के)

  • 1 cup millet, rinsed(1 कप बाजरा, rinsed)
  • 3 cups water(3 कप पानी)
  • Salt, to taste(नमक स्वादअनुसार)
  • 1 tablespoon or more of organic peanut oil or vegetable oil, divided(1 बड़ा चम्मच या अधिक जैविक मूंगफली का तेल या वनस्पति तेल, विभाजित)
  • 1 tablespoon toasted sesame oil, divided(1 बड़ा चम्मच टोस्टेड तिल का तेल, विभाजित)
  • 2 eggs, beaten(2 अंडे, पीटा)
  • ½ inch fresh ginger, skin removed and finely chopped or grated through a Microplane(½ इंच ताजा अदरक, त्वचा को हटा दिया और सूक्ष्मता से सूक्ष्म रूप से कटा हुआ या कसा हुआ)
  • 2 cloves garlic, minced or pressed(2 लौंग लहसुन, कीमा बनाया हुआ या दबाया)
  • 3 carrots, sliced into ribbons with a vegetable peeler(3 गाजर, एक सब्जी छीलने वाले रिबन में कटा हुआ)
  • Handful of asparagus, tough ends snapped off and sliced into 2-inch pieces(शतावरी की मुट्ठी, कठिन सिरों को काट दिया और 2 इंच के टुकड़ों में कटा हुआ)
  • ½ cup chopped green onions(½ कप कटा हुआ हरा प्याज)
  • 1 tablespoon tamari, shoyu or soy sauce(1 बड़ा चम्मच इमली, श्यो या सोया सॉस)
  • Recommended garnishes: chopped fresh cilantro and red pepper flakes(अनुशंसित गार्निश: कटा हुआ ताजा सीलेंट्रो और लाल मिर्च के गुच्छे)



INSTRUCTIONS(अनुदेश)

Step 1Cook the millet: Bring 3 cups of salted water to a boil in a large saucepan. Add the millet, lower to a simmer and cook, covered, for 20 to 25 minutes. Fluff with a fork, season with salt to taste and let it rest, covered, for 5 minutes.

(बाजरा पकाएं: एक बड़े सॉस पैन में 3 कप नमकीन पानी उबालें। बाजरा जोड़ें, एक उबाल को कम करें और 20 से 25 मिनट के लिए पकाएं, कवर करें। एक कांटा के साथ फुलाना, स्वाद के लिए नमक के साथ मौसम और इसे 5 मिनट के लिए आराम करने, ढंकने दें।)

Step 2-Arrange all of your prepared ingredients within easy reach the stove. Over medium-high heat, heat half of the peanut/vegetable oil and half of the sesame oil in a wok or large skillet. Once it is hot, pour in the eggs and swirl the pan to create a thin layer of egg. Let it set up (about 45 seconds), then fold the eggs over on themselves and cook for about another 30 seconds and transfer to a plate or cutting board. Let it cool a little and then slice it into strips.

(आसानी से स्टोव तक पहुँचने के भीतर अपने सभी तैयार सामग्री की व्यवस्था करें। मध्यम-उच्च गर्मी पर, मूंगफली / वनस्पति तेल का आधा हिस्सा और एक तिल या बड़े कंकाल में आधा तिल का तेल गर्म करें। एक बार जब यह गर्म होता है, अंडे में डालना और अंडे की एक पतली परत बनाने के लिए पैन को घुमाएं। इसे स्थापित करने दें (लगभग 45 सेकंड), फिर अपने ऊपर अंडे को फोल्ड करें और लगभग 30 सेकंड के लिए पकाएं और एक प्लेट या कटिंग बोर्ड पर स्थानांतरित करें। इसे थोड़ा ठंडा होने दें और फिर इसे स्ट्रिप्स में स्लाइस करें।)


Step 3-Wipe off any leftover egg from the container and return it to medium-high warmth. Add the excess oil and let it heat up enough with the goal that a drop of water sizzles on contact. Mix in the ginger and garlic and cook for around 15 seconds. Mix in the carrots, asparagus and green onions for an additional 30 seconds, mixing continually. Mix in the millet and tamari/shoyu/soy sauce for 30 seconds, at that point add the egg and cook for an additional 30 seconds

(आसानी से स्टोव तक पहुँचने के भीतर अपने सभी तैयार सामग्री की व्यवस्था करें। मध्यम-उच्च गर्मी पर, मूंगफली / वनस्पति तेल का आधा हिस्सा और एक तिल या बड़े कंकाल में आधा तिल का तेल गर्म करें। एक बार जब यह गर्म होता है, अंडे में डालना और अंडे की एक पतली परत बनाने के लिए पैन को घुमाएं। इसे स्थापित करने दें (लगभग 45 सेकंड), फिर अपने ऊपर अंडे को फोल्ड करें और लगभग 30 सेकंड के लिए पकाएं और एक प्लेट या कटिंग बोर्ड पर स्थानांतरित करें। इसे थोड़ा ठंडा होने दें और फिर इसे स्ट्रिप्स में स्लाइस करें।)




Step 4-Separation into two dishes and top with some new cilantro leaves, a sprinkle of red pepper drops and a little scramble of shoyu, sesame oil or tamari, if vital.

(दो व्यंजन में अलग और कुछ नए cilantro के पत्तों के साथ शीर्ष, लाल मिर्च की एक बूंद और shoyu का थोड़ा हाथापाई, तिल का तेल या टैमरी, यदि महत्वपूर्ण हो।)


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Enjoy!!!




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