Spicy Potatoes Recipe| Indian Recipe| Recipe| Food Blog| Food Lover| Spicy Potatoes|Spicy Potatoes Recipe in Hindi

 


Spicy Potatoes Recipe

Hello Food lovers welcome to my another food blog here we will learn how to make Spicy Potatoes Recipe...lets start

Ingredients(सामग्री के)

Potato- 6/7 medium size   आलू- 6/7 मध्यम आकार

Lemon juice 3 teaspoon   नींबू का रस 3 चम्मच

Salt to taste  नमक स्वादअनुसार

Vinegar 1 teaspoon  सिरका 1 चम्मच

Coriander leaves for garnish  गार्निश के लिए धनिया पत्ती

Coriander seeds 2 tbsp  धनिया के बीज 2 बड़े चम्मच

Cardamom brown 1  इलायची भूरा

Cumin seeds 2 tbsp  जीरा 2 छोटे चम्मच

Dry red chilly 7-8   सूखी लाल मिर्च 7-8

 

Directions(दिशा-निर्देश)




Step 1-

Wash and peel of the skin of potatoes. Take the peeled potato into pressure cooker along with a glass of water, close the lid of the cooker and pressure cook it on a high flame for one whistle, then keep the flame low and cook for another 6-7 minutes. Switch off the flame, open cooker and strain the water using a strainer. Keep the potato in fridge for 1 hours.

आलू की त्वचा को धोएं और छीलें। छिलके वाले आलू को एक गिलास पानी के साथ प्रेशर कुकर में लें, कुकर का ढक्कन बंद करें और एक सीटी आने पर तेज आंच पर पकाएं, फिर आंच को कम रखें और दूसरे 6-7 मिनट तक पकाएं। आंच बंद कर दें, कुकर खोलें और एक छलनी का उपयोग करके पानी डालें। आलू को 1 घंटे के लिए फ्रिज में रखें।

Step 2-




Now cut the potato into slices

अब आलू को स्लाइस में काट लें

Step 3-




Dry roast coriander seeds, cumin seeds, dry red entire stew and cardamom earthy colored till pleasant smell comes from the flavors. Switch off the fire. Let the flavors cools at the room temperature. In a processor, add broiled flavors and dry crush it coarsely.

सूखा भुना धनिया, जीरा, सूखी लाल साबुत स्टू और इलायची मिट्टी के रंग की जब तक सुखद गंध स्वाद से आता है। आग बन्द करो। कमरे के तापमान पर जायके को ठंडा होने दें। एक प्रोसेसर में, ब्रोइडेड फ्लेवर डालें और इसे अच्छी तरह से कुचल दें।

Step 4-




Take the diced potato in a broad bowl, add 1 tbsp ground spices, salt and vinegar.

एक विस्तृत कटोरे में diced आलू ले लो, 1 tbsp जमीन मसाले, नमक और सिरका जोड़ें।

Step 5-




Crush lemon juice. Blend it well. Embellishment with coriander leaves. Scrumptious Spicy Potato is prepared to serve.

नींबू का रस निचोड़ें। इसे अच्छे से मिलाएं। धनिया पत्ती से गार्निश करें। स्वादिष्ट चटपटा आलू परोसने के लिए तैयार है।

Step 6-

Enjoy the recipe



Post a Comment

0 Comments