Spicy
Potatoes Recipe
Hello Food lovers welcome to my another food blog here we will
learn how to make Spicy Potatoes Recipe...lets
start
Ingredients(सामग्री के)
Potato- 6/7 medium size आलू- 6/7 मध्यम आकार
Lemon juice 3 teaspoon नींबू का रस 3 चम्मच
Salt to taste
नमक स्वादअनुसार
Vinegar 1 teaspoon सिरका 1 चम्मच
Coriander leaves for garnish गार्निश के लिए धनिया पत्ती
Coriander seeds 2 tbsp धनिया के बीज 2 बड़े चम्मच
Cardamom brown 1 इलायची भूरा १
Cumin seeds 2 tbsp जीरा 2 छोटे चम्मच
Dry red chilly 7-8 सूखी लाल मिर्च 7-8
Directions(दिशा-निर्देश)
Step
1-
Wash and peel of the skin of potatoes. Take the peeled potato
into pressure cooker along with a glass of water, close the lid of the cooker
and pressure cook it on a high flame for one whistle, then keep the flame low
and cook for another 6-7 minutes. Switch off the flame, open cooker and strain
the water using a strainer. Keep the potato in fridge for 1 hours.
आलू की त्वचा को धोएं और छीलें। छिलके वाले आलू को एक गिलास पानी के साथ प्रेशर कुकर में लें, कुकर का ढक्कन बंद करें और एक सीटी आने पर तेज आंच पर पकाएं, फिर आंच को कम रखें और दूसरे 6-7 मिनट तक पकाएं। आंच बंद कर दें, कुकर खोलें और एक छलनी का उपयोग करके पानी डालें। आलू को 1 घंटे के लिए फ्रिज में रखें।
Step
2-
Now cut the potato into slices
अब आलू को स्लाइस में काट लें
Step
3-
Dry
roast coriander seeds, cumin seeds, dry red entire stew and cardamom earthy
colored till pleasant smell comes from the flavors. Switch off the fire. Let
the flavors cools at the room temperature. In a processor, add broiled flavors
and dry crush it coarsely.
सूखा भुना धनिया, जीरा, सूखी लाल साबुत स्टू और इलायची मिट्टी के रंग की जब तक सुखद गंध स्वाद से आता है। आग बन्द करो। कमरे के तापमान पर जायके को ठंडा होने दें। एक प्रोसेसर में, ब्रोइडेड फ्लेवर डालें और इसे अच्छी तरह से कुचल दें।
Step
4-
Take the diced potato in a broad bowl, add 1 tbsp ground
spices, salt and vinegar.
एक विस्तृत कटोरे में diced आलू ले लो, 1 tbsp जमीन मसाले, नमक और सिरका जोड़ें।
Step
5-
Crush
lemon juice. Blend it well. Embellishment with coriander leaves. Scrumptious
Spicy Potato is prepared to serve.
नींबू का रस निचोड़ें। इसे अच्छे से मिलाएं। धनिया पत्ती से गार्निश करें। स्वादिष्ट चटपटा आलू परोसने के लिए तैयार है।
Step
6-
Enjoy
the recipe
0 Comments