Potato
And Onion Fritters Recipe| Pyaz Pakora
Hello Food lovers welcome to my another food blog here we will learn how to make Delicious Potato And Onion Fritters ...lets start
Ingredients(सामग्री के)
1. Chickpea flour / besan-1 cup (चने का आटा / बेसन -1 कप)
2. Turmeric powder-1/8
teaspoon (हल्दी पाउडर -1 / 8 चम्मच)
3. Red chili powder-1
teaspoon (लाल मिर्च पाउडर -1 चम्मच)
4. Salt-to taste
(नमक-स्वाद के लिए)
5. Coriander leaves chopped-2
tbsp (धनिया पत्ती कटी हुई -2 बड़े चम्मच)
6. Onion, sliced-2
(प्याज, कटा हुआ -2)
7. Potato, boiled, peeled
and cubed-1 (आलू, उबला हुआ, छिलका और घना -1)
8. Fennel seeds-1/2
teaspoon (सौंफ़ के बीज -1 / 2 चम्मच)
9. Vegetable oil-for
deep frying (तेल-गहरे तलने के लिए)
Directions(दिशा-निर्देश)
1. Keep all the
ingredients ready. Sieve the flour into a bowl, add red chili powder, turmeric
powder, salt, fennel seeds and coriander leaves. Add water slowly and make a
spoonful of batter. Batter consistency should be like dropping.
(सभी सामग्री तैयार रखें। आटे को एक बाउल में निकाल लें, इसमें लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर, नमक, सौंफ के बीज और धनिया पत्ती डालें। धीरे-धीरे पानी डालें और एक चम्मच घोल बनाएं। बल्लेबाज की स्थिरता गिराने जैसी होनी चाहिए।)
2. Add sliced onion and
cubed potato. Mix it well. Fritters batter is ready.
(कटा हुआ प्याज और कटा हुआ आलू जोड़ें। इसे अच्छे से मिलाएं। फ्रिटर्स बैटर तैयार है।)
3. Heat the Kadai with oil
and drop a spoon of batter in the oil. Drop 6-7 fritters at a time. Deep fry it
on a medium to low flame till is golden and crisp.
(कढाई को तेल से गर्म करें और तेल में एक चम्मच घोल छोड़ दें। एक बार में 6-7 फ्रिटर्स गिराएं। इसे मध्यम से धीमी आंच पर सुनहरा और कुरकुरा होने तक तलें।)
4. Here is the picture of delightfully
brilliant earthy colored wastes. Take out it from the oil and put it on the
tissue paper to dispose of the additional oil. Do likewise with the remainder
of the hitter. Serve hot with your number one sauce, I love to eat with stew
garlic plunge, you can utilize pureed tomatoes, green chutney.
(यहाँ सुंदर सुनहरे भूरे रंग के फ्रिटर्स की छवि है। इसे तेल से बाहर निकालें और इसे अतिरिक्त तेल से छुटकारा पाने के लिए टिशू पेपर पर रखें। बाकी बैटर के साथ भी ऐसा ही करें। अपनी मनपसंद चटनी के साथ गर्मागर्म परोसें, मुझे चिल्ली गार्लिक डिप के साथ खाना बहुत पसंद है, आप टोमेटो सॉस, हरी चटनी या अपनी पसंदीदा डिप का उपयोग कर सकते हैं।)
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