Mushroom 65 Recipe|Mushroom
Pakora
Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Delicious Mushroom Pakora...lets start.
Here is the formula of Mushroom
65, or say, Mushroom Pakora in the desi term. You can see the photographs and
sort out how flavorful it is. Indeed, even I, somebody who hates Mushrooms,
love it..
Ingredients(सामग्री के)
1. Mushroom 6-7
(मशरूम 6-7)
2. Corn flour (मकई का आटा)
3. Garlic chopped (लहसुन कटा हुआ)
4. Ginger chopped (अदरक कटी हुई)
5. Red chili powder
(लाल मिर्च पाउडर)
6. Cumin powder (जीरा पाउडर)
7. Chat masala (चाट मसाला)
8. Salt- to taste-(नमक- स्वाद के लिए)
9. All purpose flour
(सभी उद्देश्य आटा)
10. Coriander leaves
chopped (धनिया पत्ती कटी हुई)
11. Vegetable oil (वनस्पति तेल)
12. Lemon juice(नींबू का रस)
Directions(दिशा-निर्देश)
1. Clean, wash and cut the mushroom into 2-3 pieces as shown below in the image..
(जैसा कि नीचे चित्र में दिखाया गया है, मशरूम को 2-3 टुकड़ों में साफ, धोएं और काटें।)
2. In a bowl, add corn flour, all purpose flour, ginger, garlic, pepper powder, red chili powder, food color, cumin powder, chat Masala and salt. Add 1/4 cup water and make lumps free batter.
(एक कटोरे में, मकई का आटा, सभी उद्देश्य आटा, अदरक, लहसुन, काली मिर्च पाउडर, लाल मिर्च पाउडर, भोजन का रंग, जीरा पाउडर, चाट मसाला और नमक डालें। 1/4 कप पानी डालें और गांठ को फ्री बैटर बनाएं।)
3. Add lemon juice and chopped coriander
leaves. Mix it well.
(नींबू का रस और कटा हरा धनिया डालें। इसे अच्छे से मिलाएं।)
4. Add 3-4 pieces of mushroom in the
batter. Coat each pieces of mushroom with the batter with the help of a spoon.
(बैटर में मशरूम के 3-4 टुकड़े डालें। एक चम्मच की मदद से बैटर के साथ मशरूम के प्रत्येक टुकड़े को कोट करें।)
5. Heat the wok/kadai with
oil and put the coated mushroom on the hot oil. Deep fry it on medium flame
till it is golden and crisp. Serve hot.
(कड़ाही / कड़ाही को तेल से गरम करें और गरम तेल पर कोटेड मशरूम डालें। इसे मध्यम आंच पर सुनहरा और कुरकुरा होने तक डीप फ्राई करें। गर्म - गर्म परोसें।)
Did you make this formula?
Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..
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