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Manchow Soup Recipe

 

Hello Friends welcome to my another food blog here we will learn how to make Delicious Manchow Soup...lets start.

Here is the recipe for a delicious Veg Soup. The Manchaow Soup.
In restaurants, people hop on them to kill time until our main course meal arrives.  But we love those few minutes of our lives when the soup is as tasty as this one.

Ingredients(सामग्री के)

1. Mixed vegetables for vegetable stock (Vegetables of your choice) (roughly chopped)-2 cup
(सब्जी स्टॉक के लिए मिश्रित सब्जियां (अपनी पसंद की सब्जियां) (मोटे तौर पर कटी हुई) -2 कप)

2. Water- 6 cup (पानी- 6 कप)

3. Vegetable oil-2 tbsp (तेल 2 बड़े चम्मच)

4. Ginger- adrak  (chopped) 1 teaspoon (अदरक- अदरक (कटा हुआ) 1 चम्मच)

5. Garlic- lahsun 1teaspoon (लहसुन- लहसून 1 चम्मच)

6. Spring onion (white part) (chopped)-2 tbsp (प्याज-सफेद हिस्सा-कटा हुआ-2 बड़ा चम्मच)

7. Carrot- gajar (chopped)- 2 tbsp (गाजर- गाजर (कटा हुआ) - 2 बड़ा चम्मच)

8. Capsicum- shimla mirch (chopped)- 2 tbsp(शिमला मिर्च- शिमला मिर्च (कटा हुआ) - 2 बड़े चम्मच)

9. Cabbage, patta gobi (chopped)- 2 tbsp (गोभी, पत्ता गोबी (कटा हुआ) - 2 बड़ा चम्मच)

10. French beans (chopped)- 1 tbsp (फ्रेंच बीन्स (कटा हुआ) - 1 बड़ा चम्मच)

11. Cauli flower- gobi  (chopped)- 2 tbsp (फूल- गोबी (कटा हुआ) - 2 बड़ा चम्मच)

12. Green chilly- hari mirch  (chopped)- 2(हरी मिर्च- हरी मिर्च (कटी हुई) – )

13. Pepper powder- kali mirch powder- 1/2 teaspoon(पीपर पाउडर- काली मिर्च पाउडर- 1/2 चम्मच)

14. Vinegar- safed sirka- 2-3 teaspoon(सिरका- सुरक्षित सिरका- 2-3 चम्मच)

15. Paneer.- 4 tbsp(पनीर - 4 बड़े चम्मच)

16 Corn flour- 2 tbsp dissolved in 1/2 cup of water(मकई का आटा- 2 बड़े चम्मच 1/2 कप पानी में घोलें)

Directions(दिशा-निर्देश)


1. Chop all the vegetables finely as demonstrated in the picture beneath. For the vegetable stock-In a wok/dish/bowl, add 6 cup of water and generally cleaved vegetables. Cook it on a medium fire for 15-20 minutes. Switch off the fire.

(नीचे दी गई छवि में दिखाए गए अनुसार सभी सब्जियों को बारीक काट लें। सब्जी स्टॉक के लिए- एक वोक / पैन / कटोरे में, 6 कप पानी और लगभग कटे हुए सब्जियां डालें। इसे मध्यम आंच पर 15- 20 मिनट तक पकाएं। आंच बंद कर दें।)


2. Strain it using the strainer. Discard the vegetables and keep the stock for soup. Heat another wok with oil and sauté with ginger, garlic and onion (white part). Stir for a few seconds.

(स्ट्रेनर का उपयोग करके इसे तनाव दें। सब्जियों को त्यागें और सूप के लिए स्टॉक रखें। अदरक, लहसुन और प्याज (सफेद भाग) के साथ तेल और सौते के साथ एक और कड़ाही गरम करें। कुछ सेकंड के लिए हिलाओ।)


3. Add the remaining vegetables and cook for another 1-2 minutes on a medium flame. Add vegetable stock and green chilly. Let it boil for 1-2 minutes.

(शेष सब्जियां जोड़ें और मध्यम आंच पर 1-2 मिनट के लिए पकाएं। सब्जी स्टॉक और हरी मिर्च डालें। इसे 1-2 मिनट तक उबलने दें।)

4. Add corn flour combination with ceaseless blending with spatula to dodge any protuberances in the soup. Add pepper powder, paneer, salt and vinegar. Blend it well, cook for another 1-2 minutes, Switch off the fire. Serve hot.

(सूप में किसी भी protuberances चकमा करने के लिए स्पैटुला के साथ निरंतर मिश्रण के साथ मकई का आटा संयोजन जोड़ें। काली मिर्च पाउडर, पनीर, नमक और सिरका डालें। इसे अच्छी तरह से ब्लेंड करें, एक और 1-2 मिनट के लिए पकाएं, आग बंद करें। गर्म - गर्म परोसें।)



Did you make this formula? 

Kindly let me know how it showed up for you! Leave a remark beneath..

Enjoy!!!

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